Чим особливий курорт Східниця

Зміст

Бальнеологічне лікування з кожним роком повертає свою популярність серед населення України. Мінеральна вода, в поєднанні з іншими фізіотерапевтичними процедурами та правильним харчуванням здатна допомогти організму впоратися з проблемами внутрішніх органів. Саме тому, кожного року в санаторії у Східниці відпочиває та лікується так багато людей. Досить компактне місто розташоване в природно спокійному місці, не майже ніколи не трапляється різких перепадів температури та сильного вітру. Бальнеологічний курорт приймає у себе людей будь-якого віку, навіть маленьких дітей.

5 причин поїхати на відпочинок в Східницю

Серед всіх бальнеологічних курортів Прикарпаття, Східниця наймолодший представник. В сусідньому місті Борислав протягом століття активно видобували нафту в промислових масштабах. Коли ресурс скінчився, регіон поступово став повертатися до свого природного стану. Але, геологічна активність посприяла виходу на поверхню одразу декількох мінеральних джерел. Дослідження показали, що майже всі вони ідеально підходять для профілактичного чи повноцінного бальнеологічного лікування. Саме тому, в Східниці почали активно розвивати санаторний туризм. А основними причинами для відпочинку варто виділити наступні фактори.

Місцеві музеї-парки

Їх декілька, частина з них знаходиться в околицях самого курортного містечка, але найпопулярніше місце всього за 8 кілометрів від Східниці. Місто-фортеця Тустань, існувало ще за часів середньовіччя. Сьогодні, це великий туристичний магніт, який кожного дня приманює декілька автобусів с туристами з навколишніх міст. Локація гарантовано сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Тут можна провести майже цілий день, але все одно не відчувати втоми та перенасичення спогляданням. Тут дійсно є на що подивитися, з урахуванням чудово розвиненої туристичної інфраструктури.

Сувенірний ринок

В місті є свій ринок, де місцеві майстри продають зроблені своїми руками прикраси та продукцію, яка може застосовуватись з практичною метою. Переважать речі зроблені з натуральної вовни та деревини. Але, ринок досить великий та різноманітний, щоб мати змогу знайти те, що подобається саме вам. Тут важко утриматися від спокуси, та не купити декілька сувенірів на згадку. Привезти з собою з відпустки чайні збори, справжній Карпатський мед, горілчані вироби та багато іншого. Діти теж будуть в захваті від незвичайних іграшок.

Місцеві гори

Вони не такі високі, як в центральній частині гірського масиву, але більш привабливі з точки зору прогулянок. Вкриті змішаним лісом, вони будуть притягувати до себе дорослих та дітей у весняний, літній та осінній періоди. Безліч маркованих стежок дозволять прогулятися в гори, але не заблукати серед дерев. В осінній період майже не можливо вийти на прогулянку, та не повернутися з кілограмом білих грибів. Які можна приготувати одразу, чи забрати їх з собою до свого дому. В зимовий період в горах починають працювати місцеві гірськолижні крісельні витяги та прокат спорядження.

Бальнеологічне лікування

Значна кількість людей прагне поїхати в Східницю, саме для лікування. Місцеві санаторії спеціалізуються на профілактиці та більш ретельному лікуванні з залученням фізіотерапії та допоміжних засобів. Місцеві джерела відрізняються збалансованим вмістом корисних речовин. Тому воду не потрібно розбавляти, головне пити її в потрібній кількості безпосередньо з джерела або бювету. Бальнеологічне лікування допомагає позбутися проблем з травленням, нормалізує роботу нирок, покращує стан діабетиків. Окремі санаторії спеціалізуються на органах дихання та опорно-руховому апараті.

СПА-центри Східниці

Ще одна причина приїхати в місто, незалежно від погодних умов чи місяця в календарі. SPA користується особливою популярністю серед людей середнього віку. Тематичні сауни, лазні, контрастні басейни, масажі та інші процедури допомагають відпочити від роботи та постійних побутових обов’язків. Це улюблений вид відпочинку людей, які стикаються з фізичним та моральним виснаженням протягом тривалого часу. СПА-центр має сучасну побудову, та ідеально підходить для сімейного відпочинку в умовах чистого гірського повітря.

Особливості харчування в Східниці

В кожному готелі чи санаторії є власні ресторани та сучасні їдальні. З повсякденним харчуванням у відпочивальників не виникає жодних труднощів. Головне дотримуватися золотої середини. Не переїдати смачну їжу, та намагатися кожного дня замовляти щось нове, щоб мати змогу спробувати прикарпатську кухню у всіх відтінках присмаку. Під час повноцінного бальнеологічного лікування, варто дотримуватися наступних рекомендацій від лікаря-дієтолога:

  • уникати вживати велику кількість жирної їжі;
  • на час лікування відмовитися від смаженого м’яса;
  • заборонені сигарети та алкогольні напої;
  • призначена дієта, найкраще доповнення до лікування;
  • намагатися харчуватися виключно в їдальні санаторію.

Всі, хто приїхав в Східницю для профілактики або звичайного відпочинку, можуть не стримуватися та пробувати їжу з різних ресторанів та тематичних кафе. Особливо цікавим робиться меню в закладах харчування в осінній період. Майже в кожну страву місцеві кухарі додають білі гриби. Це чудова можливість поласувати делікатесом за сприятливу ціну. Головне, як і завжди, не намагатися з’їсти більше, ніж це потрібно для задоволення своїх потреб.

Готель чи санаторій, де зупинитися в Східниці

Сфера туризму, відпочинку та бальнеологічного лікування продовжує стрімко розвиватися в курортній зоні, навіть за часів не дуже сприятливих подій в країні. Людям потрібно час від часу тікати від повсякдення, щоб після повноцінного відпочинку зануритися в роботу з новими силами та демонструвати кращу продуктивність. Серед широких можливостей готель буде непоганим вибором, за умови, що ви приїхали на короткотерміновий відпочинок вдвох або сім’єю. Санаторій матиме наступні переваги:

  1. У вартість путівки вже входить базове лікування мінеральними водами.
  2. Повністю вирішене питання з повсякденним повноцінним харчуванням.
  3. Санаторій має кращу внутрішню інфраструктуру для відпочивальників.
  4. У власному номері можна з комфортом жити навіть 21 день лікування.
  5. Наявність оптимальних умов для однієї людини та родини з дітьми.

Сучасні санаторії в Східниці пропонують досить широкий вибір номерів готельного типу. Кожен самостійно може обрати той, який відповідає його вимогам комфорту та безпеці. Власники легкових автомобілів забезпечуються місцем на стоянці, поки триває термін перебування в санаторії. Гості можуть розраховувати на додаткові переваги, в залежності від обраного санаторного комплексу.

Як краще приїхати на відпочинок в Східницю

Місто розташоване трохи осторонь від залізниці та основних автомобільних шляхів. З одного боку, це позитивно вплинуло на екологічну складову, з іншого, щоб потрапити на відпочинок, потрібно скористатися певним алгоритмом дій. Найпростіше, спочатку потрапити будь-яким способом до обласного центру в місто Львів. Від центрального автовокзалу та залізниці в напрямку курорту майже кожної години відправляється комфортабельний рейсовий автобус. Дві години, і ви разом з родиною будете в центральній частині Східниці. Звідси пішки без напруження можна дістатися до будь-якого санаторного комплексу.

Альтернативним шляхом можна назвати залізничний вокзал курорту Трускавець. Звідси в напрямку Східниці теж відправляються рейсові автобуси. Час в дорозі не перевищує 30-45 хвилин. Але, потрібно встигнути з моменту прибуття потяга та відправки автобуса за маршрутом. Якщо речей багато, а з вами мандрують діти, можна обрати замість автобуса недороге та комфортабельне таксі.

Власники особистого автомобіля будуть приємно вражені якістю доріг в Прикарпатті. Під час мандрівки можна насолоджуватися кожним кілометром шляху, робити безліч цікавих та яскравих світлин для соціальних мереж. Але, краще попередньо на сайті https://vsesanatorii.com/ua/ забронювати місце в готелі або санаторії, та пересвідчитися, що в обраному місці відпочинку є місце для стоянки авто. Власна машина дозволяє побачити під час відпустки значно більше цікавих природних та історичних пам’яток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *