Як знайти свою ідеальну каву?

Зміст

Для кожного поціновувача кави важливо досліджувати її нові смаки. Відкрийте для себе нові способи її обробки, щоб дослідити її різноманітність. Натуральна мита, анаеробна, хані – це все унікальна кава, купити яку, можна знайти на сайті Kulturrra. Тут зібраний асортимент від провідних українських та світових виробників. Обирайте каву за смаком та способом обробки, щоб насолодитися ідеальним напоєм щодня. 

Як правильно обрати каву:

  1. Визначити ступінь помолу кави, яка тобі знадобиться. Незалежно від того, у тебе гейзерна кавоварка, Френ-прес, V60 чи аеропрес ми перемелемо обрані тобою зерна до потрібного ступеня, адже початково, всю каву ми зберігаємо в зернах. Таким чином ми забезпечуємо її максимальну свіжість і аромат. А якщо хочеш самостійно регулювати ступінь помелу то можеш придбати каву взернах. Зернова кава довше зберігає свої смакові якості, оскільки не контактує з повітрям до моменту приготування.
  2. Підібрати свій улюблений сорт. Від арабіки з її ніжними смаковими нотами до робусти з більш інтенсивною кислинкою та вищим вмістом кофеїну. Вибір сорту залежить від особистих уподобань, а ми забезпечимо наявність кожного сорту.
  3. Обрати спосіб обробки. Це відповідальне завдання, адже обробка впливає на те, які нотки розкриватиме твій напій. Щоб допомогти тобі з рішенням, ми описали смаки різних обробок нижче.

Як способи обробки впливають на смак:

  • Натуральна обробка. Цей метод включає сушіння кавових зерен на сонці, він зберігає природний смак і аромат зерен. Натуральна обробка найбільш екологічна, вона не використовує жодних хімічних реагентів.
  • Мита обробка. Цей метод передбачає ретельне промивання та ферментацію зерен, що надає каві чистий і яскравий смак з виразною кислинкою. Підійде для любителів чорної кави та поціновувачів V60.
  • Напівмита обробка. Під час неї зерна частково звільняються від м’якоті перед сушінням, що забезпечує чистий, але більш насичений смак, ніж у повністю митої кави.
  • «Хані». Метод «Хані» залишає частину м’якоті на зернах під час сушіння, що надає каві унікальний солодкуватий смак з фруктовими та карамельними нотами. Ідеально поєднується з молоком та підійде для любителів десертів. А ще цей метод потребує менше води, що робить його екологічним.
  • Анаеробна обробка. Ця обробка виконується без доступу кисню під час ферментації, що створює насичений і збалансований смак з яскравими ароматичними нотами. Це саме та кава, відкривши баночку якої, пахнутиме ціла квартира.
  • Декаф обробка передбачає видалення кофеїну з зерен. Саме те, що треба для третьої чашки за день.

Ви можете купити каву в інтернет-магазині, спираючись на власні уподобання або ж поекспериментувати з новими смаками, обравши новий для вас вид обробки з широкого асортименту варіантів, наявних в Kulturra. Дивуйте себе новою кавою щодня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *